Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában a helyi gazdasági élet legjobbjait díjazták.

Pécsi Ágazati Képzőközpont Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Az eseményen több kategóriában osztottak elismerő oklevelet, idén Baranyai Szakképzési Díj-at kapott a Vörös György, valamint az Építőipari Technológiai Klaszter.

Vörös György kőművesmester, az 1997-ben alapított Vörös Bau Kft. ügyvezetője, tulajdonosa. Szakképzéssel, duális képzéssel 2003 óta foglalkozik. Elkötelezett a megyei építőipari szak- és felnőttképzés folyamatos fejlesztése, a megfelelő mennyiségű és minőségű szakemberutánpótlás mellett. Évek óta aktívan támogatja a kamara építőipari szakmaismereti versenyét az Épít-Ésszel versenyt. Vállalkozása tagja az Építőipari Technológiai Klaszternek és alapítója a Pécsi Ágazati Képzőközpontnak.

A klaszter elkötelezett a megyei építőipari szakképzés támogatása, a megfelelő szintű, minőségű és mennyiségű utánpótlásnevelés megteremtése mellett. A klaszter és a kamara által közösen, 5 éve elindított Épít-Ésszel verseny évről-évre töretlen népszerűségnek örvend. Annak érdekében, hogy az építőipari szakképzés Baranya megyében egységesen magas színvonalú legyen a Baranya Megyei Szakképzési Centrum, hét klasztertag, valamint a kamara, 2022 őszén megalapította a Pécsi Ágazati Képzőközpontot, mely a megyei építőipari szak- és felnőttképzés országosan egyedülálló bázisaként működik. A díjat Molnár Gábor a klaszter elnöke vette át.

Gratulálunk a díjazottaknak, munkájukhoz további sok sikert kívánunk!

forrás: PBKIK