A kedvezményezett neve: Baranya Megyei Szakképzési Centrum

A projekt címe: „Építőipari Ágazati Képzőközpontok infrastrukturális és szakmai felkészítése az új szakképzési struktúrára”
A szerződött támogatás összege: 279.996.700 Ft
A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

2021. július 1-jén indította el a Baranya Megyei Szakképzési Centrum a GINOP 6.2.7-20-2021-00004 azonosító számú „Ágazati képzőközpontok infrastrukturális és szakmai felkészítése az új szakképzési struktúrára” projektet. A projekt az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósul meg, a támogatás összege: 280 millió Ft.

A pályázati felhívás kiemelt célja a szakképzési intézményrendszer fejlesztésén belül a szakképzési centrumok aktív vállalati kapcsolatainak fejlesztése és a KKV-k szerepvállalásának erősítése a gyakorlati képzésben. A cél megvalósítása érdekében kerülnek kialakításra a szakképzési centrumok meglévő tanműhelyeire, infrastruktúrájára és eszközeire alapozva az ágazati képzőközpontok, szorosan együttműködve a kis- és középvállalkozásokkal.

A GINOP 6.2.7-20-2021-00004 „Baranya Megyei Építőipari Ágazati Képzőközpont” című projektben a Baranya Megyei Szakképzési Centrum, az építőipari képzésben több évtizedes hagyománnyal és tapasztalattal rendelkező szakképző iskolája, a Baranya Megyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégium, valamint az Építőipari Technológiai Klaszter vállalkozásai vesznek részt.

A Baranya Megyei Építőipari Ágazati Képzőközpont bázisa az iskola székhelyén (Pécs, Batthyány u. 1-3.) kerül kialakításra. A meglévő műhelyek átalakítása és korszerűsítése mellett az eszközállomány is bővítésre, kiegészítésre kerül a mai kor követelményeinek megfelelő építőipari gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal.

A fejlesztés eredményeként kialakításra kerül egy XXI. századi, modern építőipari képző bázis, ahol a szakmai oktatás és képzés teljeskörűen megvalósulhat.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. szeptember 30.
A projekt azonosító száma: GINOP-6.2.7-20-2021-00004