Gyakorlati képzésünk

Pécsi Ágazati Képzőközpont Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Gyakorlati képzésünk

A Pécsi Ágazati Képző Központ tanulói a Képzőközpont telephelyén és a duális partnereinkkel együttműködve külső építési területeken végzik a gyakorlati tevékenységüket. A munkaterületeken szakképzet oktatók, mesterek irányítása mellett kapcsolódnak be a munkafolyamatokba.
A változatos munkaterület és a feladatok sokszínűsége biztosítja a szakma alapjainak megismerését.

Az együttműködő partnereinkkel kialakított kapcsolatok lehetővé teszik, hogy a mindennapi munkák mellett tanulóink szakmai továbbképzéseken is részt vegyenek.

A Mapei anyag és alkalmazástechnológiai bemutatót tartott, ahol a Mapei szakemberei bemutatták a „betonvarrás”, az aljzatkiegyenlítés , a nagyméretű burkoló lapok ragasztási technológiáit és az epoxibázisú kétkomponensű hézagolóanyag keverésének, bedolgozásának folyamatát.

Zalakerámia burkolólap bemutatón ismertették tanulóinkkal a minőségi követelményeket, szabványokat, a csomagoláson található jelölések jelentését, tartalmát, valamint hogy a burkolólapok felülete és keménysége hogyan függ össze a megválasztott vágási technológiákkal.

Ellátogattunk építőanyagokat, szerszámokat forgalmazó áruházakba, telephelyekre, ahol a tanulók megismerkedtek az építőanyagok fajtáival, azok tárolásával, az anyagrendelési és vásárlási praktikákkal.

További partnerek bevonásával igyekszünk színesebbé tenni az oktatásunkat és vonzóbbá tenni az építőipari szakmákat.

Ezt a törekvésünket jól mutatja, hogy az általános iskolásoknak szervezett Épít-ésszel építőipari szakmaismereti versenyen képzőközpontunk is részt vesz.

Az ágazati képzésben résztvevő kilencedik évfolyamos tanulók az ágazati alapoktatás mellett kiscsoportos foglalkozás keretében ismerkednek a kőműves szakma alapjaival.