ÉPÍT-ÉSSZEL

Pécsi Ágazati Képzőközpont Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

ÉPÍT-ÉSSZEL

1. A verseny célja és célcsoportja:

Az évek óta hiányszakmaként jegyzett építőipari szakmák megismertetése a célja annak a versenynek, amelyet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara rendez. Az Épít-Ésszel Baranyában címet viselő szakmaismereti megmérettetésre a baranyai általános iskolák 6. és 7. osztályos tanulói jelentkezhetnek, 3 fős csapatokat alkotva. Minden csapathoz egy kapcsolattartó, segítő tanár, szülő kijelölése szükséges. Egy iskolából az Épít- ésszel versenyre maximum két csapat jelentkezését tudjuk fogadni.

A 3 fordulós pályaorientációs verseny lehetőséget ad az építőipari szakmákkal való ismerkedésre. Azoknak a tanulóknak ajánljuk, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban és azoknak, akik érdeklődnek az építőipar iránt. (Nem szükséges hozzá szakmai ismeret!)

2. Épít-Ésszel Baranyában verseny leírása

ELSŐ FORDULÓ 2023. január 25. és február 15. között (3 hét)

A verseny első fordulójában egy szakmaismereti kérdőív online kitöltése a feladat. Ez egyben a versenyre jelentkezés is. A kérdőív, valamint az adatlap a www.palyavalasztasbaranya.hu weboldalon érhető el a szakmaismereti versenyek menüpont alatt 2023. január 25-től. Az 1. forduló és a jelentkezés 2023. február 15-én 14.00-kor zárul, csak az eddig beérkező űrlapokat tudjuk elfogadni.

Eredményhirdetés 2023. február 15-én, 18.00-ig.
Minden csapat csak egyszer töltheti ki a kérdőívet. Amennyiben többször tölti ki, akkor abban az esetben az elsőt tekintjük elfogadottnak!
Azok a csapatok jutnak tovább, akik a kérdőív 85%-át helyesen töltötték ki.

MÁSODIK FORDULÓ – 2023. február 20. és március 31. között (6 hét)

A második forduló ideje alatt minden csapatnak otthoni/iskolai környezetben egy épületet kell összeállítania 1,5 hónapon belül. A munkához az alapanyagot, a kamaránk biztosítja. A verseny befejeztével az épületet a csapat visszakapja, így az osztályközösség használni tudja. Az épület típusa, stílusa a csapat fantáziájára van bízva.

A zsűri az értékeléskor egyrészt az épületépítés szakmaiságát vizsgálja (tégla kötése, tetőcserép szakszerű lerakása, vízszintezés, stabilitás…), másrészt a kreativitást.

https://palyavalasztasbaranya.hu/wp-content/uploads/2023/01/Epit-esszel-verseny-kiiras.pdf

Épít-ésszel szakmaismereti verseny I. forduló kérdőív